Herkenbare verhalen?

Zeg eens eerlijk, kun jij net zo gemakkelijk ontvangen als geven...?

Velen van ons vinden het gemakkelijker om te geven dan te ontvangen. Hoe zit dat bij jou? Weet je hoe belangrijk het is voor een (liefdes)relatie dat er balans is tussen geven en ontvangen?

In relaties is het minstens zo belangrijk om te kunnen ontvangen als te kunnen geven. Het is zelfs essentieel om je te kunnen verbinden met de ander. Voor sommige mensen is het aannemen van een compliment al een enorme opgave. En als geven en ontvangen uit balans zijn, dan gaat dat vroeg of laat opbreken.
 

Wil je meer weten over de balans tussen geven en ontvangen in (liefdes)relaties, wil je meer duidelijkheid over hoe dit voor jou werkt, hoe je toch telkens terugvalt in oude patronen en hoe je de balans kunt herstellen? Neem contact met ons op.


Klik op onderstaande link en lees ook het stuk van Els van Steijn; o.a. auteur van de bestseller 'De Fontein, vind je plek'.
https://holistik.nl/els-van-steijn-ontvangen/


De bom barstte...

Op een dag kon ze haar bed niet meer uitkomen; haar hoofd wilde nog wel, maar haar lijf had het opgegeven.

 

Ondanks alle pittige dingen die ze de afgelopen jaren voor haar kiezen had gekregen, bleef ze maar doorgaan. Hard werken, alle ballen hooghouden, niet zeuren, sterk zijn! Want ja, dat was ze gewend, dat had ze zo geleerd van haar ouders. Haar ouders die dat ook weer hadden meegekregen van hun ouders…

 

Op zich helemaal niets mis met hard werken, het had haar veel gebracht in haar leven. En nu stond het haar ook in de weg. Haar lijf had allang signalen afgegeven en ze had ze niet erkend. Haar grenzen? Daar ging ze steeds overheen, totdat de bom barstte en ze in een burn-out terecht kwam.

 

Ze wist dat er iets moest veranderen om hieruit te komen, maar hoe moest ze dat dan doen? Ze was gewend om alles zelf te doen, om er zelf uit te komen en nu lukte haar dat niet meer. 

 

Gelukkig heeft ze de stap gezet om hulp in te roepen. Ze is zich nu bewust van de vaste patronen waar ze steeds in vastliep en heeft de tools aangereikt gekregen waardoor zij het nu anders kan doen. Ze ‘luistert’ beter naar haar lijf en is weer in verbinding met haar hart.❤️


Zit JIJ weleens gevangen in je eigen gedachten?

‘The greatest prison is not the one created by the world… it is the prison created in our minds’  Dr. Edith Eger

Dat is het eerste wat je ziet als je onze website opent.

 

Dr. Edith Eger overleefde verschillende concentratiekampen tijdens de tweede wereldoorlog en schreef op haar 90e haar eerste boek ‘De Keuze – Leven in Vrijheid’. 
Een zeer indrukwekkend boek met een prachtige boodschap. 
‘Voeding voor de ziel’ noemen wij dat.

 

Zij vertelt in haar boek: het is niet de wereld/de anderen die ons gevangen houden, de ergste gevangenis creëren we in onze eigen gedachten en de sleutel zit in onze zak. Een boodschap om over na te denken… 


Zo op de laatste dag van 2022 gaan onze gedachten naar de leuke en minder leuke dingen die gepasseerd zijn dit jaar. Een fantastisch trouwfeest, een nieuwe website, een mooie nieuwe coachruimte, inspirerende trainingen, nieuwe inzichten, concertbezoekjes. En ook zijn er minder leuke dingen die in zo’n jaar voorbij komen: het overlijden van een familielid, mensen in onze omgeving die het niet altijd makkelijk hebben, onze eigen levenslessen die voorbij komen, een vervelend bericht van iemand die ons dierbaar is… 

 

Het leven is een aaneenschakeling van leuke, minder leuke of ronduit 
hele vervelende dingen. Hoe ga je daar mee om?

 

‘Je hebt geen invloed op de dingen die je overkomen, waar je wel invloed op hebt is 
hoe je ermee omgaat’.