Onze aanpak in het kort 

Wij hebben een holistische benadering, waarbij wij ervan uitgaan dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij begeleiden mensen in het proces om hun zelflerend, zelfreflecterend en zelfhelend vermogen in te zetten. Dit doen we door het combineren van Familieopstellingen/Systemisch Werken, NLP mBIT, Oplossingsgericht denken en doen, Geleide meditatie en Reiki/Healing. 

 

Familieopstellingen / Systemisch Werken

Iedereen maakt onderdeel uit van verschillende systemen. Voorbeelden van zo'n systeem zijn je familie, je werk of je sportteam. We krijgen heel veel mee uit het systeem waarin we zijn opgegroeid en vaak zelfs uit eerdere generaties. We leren normen, waarden, wijsheden, hoe doen wij het, hoe hoort het...
 
Via familieopstellingen  / systemisch werken geven we je inzicht welke van deze patronen, dynamieken en energieën je in het hier en nu nog steeds bij je draagt die niet meer helpend voor je zijn. Om vervolgens te kijken hoe je het nu anders kunt doen. Om te gaan voor wat jij belangrijk vindt, te leven volgens jouw normen en waarden in plaats van 'hoe het hoort' en je weer de vrijheid geven om je eigen pad te gaan.


In 1-op-1 begeleiding onderzoeken we je vraagstuk onder andere aan de hand van opstellingen met vloerankers (matjes) of tafelopstellingen met poppetjes of andere voorwerpen.

Wij geven ook Opstellingenavonden in groepen. Er zijn dan een aantal deelnemers die hun persoonlijke vraagstuk of thema inbrengen en er zijn representanten die gekozen kunnen worden om een persoon of bijvoorbeeld een thema van de vraagsteller te representeren. 

De representant kan voelen en verwoorden hoe de verhouding is tot de andere 
opgestelde personen/elementen. Een representant hoeft daarbij niets te weten over het systeem, de persoon of het element dat gerepresenteerd wordt.

Door de interactie die er ontstaat tussen de representanten, kunnen inzichten en heling ontstaan voor de vraagsteller en ook voor de groep als geheel. 
 

NLP 

Heel veel dingen die we doen gaan vanzelf. Daar denken we niet bij na, die doen we onbewust. We hebben allemaal vaste patronen en overtuigingen en daarin zijn we uniek; er is niemand die het precies zo doet als jij! Bovendien communiceren we de hele dag door; met anderen en ook met onszelf. En wat zeg je dan tegen jezelf? Is dat vooral positief of is dat negatief?
 
Wat nou als je merkt dat je het graag anders wilt? Dat jouw manier je regelmatig in de weg staat? Via NLP leren we je om inzicht te krijgen in hoe jij jouw vaste patronen doet. En zullen we je laten ervaren hoe je de dingen anders kunt doen. Door een beetje te schudden aan jouw vaste patronen zul je ontdekken dat er veel meer keuze is dan je altijd had gedacht! Dit zal leiden tot meer rust, een positiever zelfbeeld, betere communicatie, beter grenzen kunnen aangeven en (nog meer) jezelf kunnen zijn.

 
 

mBIT 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat we ten minste drie breinen hebben. Naast ons hoofdbrein hebben we namelijk ook een hartbrein en een buikbrein! Alle drie hebben ze kenmerken waarom we ze een brein noemen en alle drie hebben ze een functie: het hoofd houdt zich bezig met het denken en staat voor creativiteit, het hart gaat over het voelen en staat voor compassie, de buik zorgt ervoor dat je in actie komt en staat voor moed en innerlijke kracht.
 
In onze training en coaching gebruiken we technieken om de wijsheid, kracht en intelligentie van de drie breinen met elkaar te verbinden en optimaal te laten samenwerken. Het resultaat is dat je leert om meer rust in je hoofd te krijgen, nog meer durft te vertrouwen op je gevoel en je intuïtie en dat je in actie komt.
  

Geleide meditatie 

Wat is meditatie? 
Meditatie draai om mentale stilte. Je laat je geest tot rust komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Veel mensen denken dat je je gedachten volledig leeg moet maken wanneer je mediteert, maar dat is niet zo. Het gaat meer om het observeren en accepteren van gedachten. Je laat ze als het ware voorbij komen en laat ze vervolgens weer gaan.
Tijdens een geleide meditatie luister je naar een stem die je door de meditatie leidt, vaak in combinatie met muziek. (Geleide) meditaties zorgen ervoor dat lichaam en geest meer ontspannen raken en er innerlijke rust ontstaat.  5 à 10 minuten per dag mediteren kan al zorgen voor een betere concentratie, minder stress en meer rust.  


Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mediteren. Als je meer wilt weten over deze effecten, kijk dan naar deze TEDx video van Neurowetenschapper Sara Lazar: https://www.youtube.com/watch?v=m8rRzTtP7Tc


Reiki / Healing 

Iedereen maakt in het leven dingen mee die zorgen voor stress, verdriet, schaamte, schuldgevoelens, angst etc. Er kunnen blokkades ontstaan waardoor de energie niet meer vrij kan stromen. Dit kan leiden tot fysieke of mentale klachten. 

Bij Healing wordt er met handoplegging universele levensenergie doorgegeven.  Healing stimuleert het zelfhelend vermogen. Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje hebt, heelt dat normaal gesproken vanzelf. Healing versterkt dit zelfhelend vermogen op een zachte en liefdevolle manier. Dit geldt niet alleen voor fysieke maar ook voor mentale, emotionele, energetische en spirituele heling. Via de handen gaat de kosmische energie naar de plekken waar het nodig is. Healing zorgt ervoor dat de verbinding met de universele levensenergie kan worden hersteld en blokkades kunnen worden opgeheven. Dit brengt rust en ontspanning. 
Misschien voelt het voor jou alsof je heel veel ballen hoog te houden hebt, dat dagen druk en hectisch zijn, dat je vaak voor een ander zorgt en dat je daarbij jezelf vergeet. Meditatie en Healing kunnen helpen de drukte achter je te laten en weer innerlijke rust te ervaren.